Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(1)
Poradniki i przewodniki
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(2)
wypożyczone
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Smardzewice
(2)
Filia Twarda
(1)
Autor
Błaszczykowski Jakub (1985- )
(2)
Domagalik Małgorzata (1957- )
(2)
Galancho Ismael
(1)
Rok wydania
2020 - 2025
(1)
2010 - 2019
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(1)
Temat
Błaszczykowski, Jakub (1985- )
(2)
Piłkarze nożni
(2)
Aktywność fizyczna
(1)
Cukrzyca
(1)
Dieta cukrzycowa
(1)
Glukoza
(1)
Insulina
(1)
Insulinooporność
(1)
Metabolizm
(1)
Zdrowe odżywianie
(1)
Zdrowy styl życia
(1)
Temat: czas
1901-2000
(1)
1989-2000
(1)
2001-
(1)
Gatunek
Poradnik
(1)
Powieść autobiograficzna
(1)
Publicystyka polska
(1)
Wywiad dziennikarski
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(1)
3 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia Twarda
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 929 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Smardzewice
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 929 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Na okładce: Nie rób rewolucji, znajdź balans!
Na okładce: Popraw swój metabolizm i zadbaj o zdrowie.
Czy glukoza i insulina w naszym organizmie istnieją tylko po to, by nam szkodzić? Czy to naprawdę węglowodany są winne temu, że tyjemy lub chorujemy? Czy skoki cukru we krwi są rzeczywiście tak niebezpieczne, jak nam wmawiano? Przewlekłe zaburzenia poziomu cukru we krwi leżą u podstaw wielu współczesnych chorób, ale niewiele osób wie, jak dokładnie wpływają one na organizm. Trener i dietetyk Ismael Galancho wyjaśnia, jak działają glukoza i insulina oraz dlaczego błędnie pojmujemy ich związek z cukrem, węglowodanami i najczęstszymi schorzeniami XXI wieku. Ta oparta na naukowych badaniach i pełna praktycznych wskazówek książka pokazuje, jak niewielkie zmiany mogą przynieść ogromne korzyści dla naszego zdrowia i samopoczucia. Dzięki „Glukozowej równowadze”: dowiesz się, jakie najczęstsze błędy popełniamy, ograniczając pewne produkty z obawy przed skokami cukru, odkryjesz, jakie są prawdziwe przyczyny zaburzeń metabolicznych, takich jak insulinooporność, otyłość i cukrzyca typu 2, poznasz praktyczne narzędzia, które pomogą ci uniknąć problemów metabolicznych, nauczysz się cieszyć jedzeniem bez lęku i restrykcyjnych diet, a jednocześnie zadbasz o zdrowie! Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Smardzewice
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 61 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej